De Tochten

 
pause «
  /  
»

 

De tochten kunnen naar uw wensen en voorkeuren worden gecombineerd; u kunt met ons overleggen over eventuele variaties. Naast de volgende excursies kunnen we andere routes aanbieden. In de aangegeven duur van de tochten is niet de uitleg aan het begin inbegrepen, maar wel de pauzes voor de lunch en een tussendoortje.

VOLTRONA De kortste tocht; duurt circa 1 uur en omvat routes in de buurt van de boerderij. We rijden langs de wijngaarden op de heuvels en, steeds met uitzicht over de torens van San Gimignano, rijden we over de bospaden die wat verkoelende schaduw bieden op warme zomerdagen. Vanaf de top van een heuvel bewonderen we het prachtige uitzicht op het Toscaanse landschap. Deze tocht is geschikt voor zowel beginners als voor mensen met enkele ervaring. De tocht wordt aangeboden van maart tot november.
Kosten: € 25,00/persoon.

PANORAMA SAN GIMIGNANO Deze tocht duurt circa 2 uur. We rijden heuvel op en heuvel af door het typische Toscaanse landschap. De Torens van San Gimignano vormen de achtergrond. Onverharde paden, weilanden en bossen; het gaat om een parcours van wisselende moeilijkheidsgraad. Wanneer we naar de boerderij terugkeren, verplaatsen we ons over een heuvelrug en genieten we van het mooie panoramische uitzicht. Deze tocht is geschikt voor personen met enige ervaring. De tocht wordt aangeboden van maart tot november.
Kosten: € 40.00/persoon.

CASTELVECCHIO De tocht duurt circa 3 uur en gaat door een stuk bos en langs een klein beekje (dat droog staat in de zomer). Voordat de ruines van Castelvecchio bereikt worden, gaat het pad stijl omlaag, en eenmaal aangekomen moet er even pauze genomen worden, die we gebruiken voor een korte rondleiding. Castelvecchio is een ommuurde burcht die geheel verborgen in het bos ligt en die in de 14e eeuw door de toenmalige bewoners verlaten werd. Deze historisch-archeologische plek kan alleen te voet of per paard bereikt worden. Het parcours van deze tocht gaat door een hobbeliger terrein dan de vorige twee omschreven tochten, maar de tocht is perfect voor wie houdt van de natuur en interesse heeft in geschiedenis. Deze tocht is geschikt voor personen met enige ervaring. De tocht wordt aangeboden van maart tot november.
Kosten: € 60.00/persoon. Inclusief tussendoortje tijdens de pauze.

SANTA LUCIA De tocht duurt circa 3 uur en gaat door wijngaarden en olijfboomgaarden rond boerderijen en onverharde wegen, valleien en heuvelruggen waar we in tölt gang overheen rijden. Tijdens de wandeling zullen we kleine gedeeltes over de Via Francigena gaan, een route die vroeger door duizenden pelgrims werd afgelegd tijdens hun reis van Engeland naar Rome. We zullen een kleine stop maken om een kop koffie te drinken in de natuur, genietend van het uitzicht. We rijden langs Santa Lucia, een klein gehucht bij San Gimignano; langs de weg, en voordat we terugkeren bij de boerderij komen we langs een oude molen en een kleine beek, waar we de paarden een kleine pauze geven om lekker iets te drinken na het harde werken. Deze tocht is geschikt voor personen met enige ervaring. De tocht wordt aangeboden van maart tot november.
Kosten: € 60.00/persoon. Inclusief tussendoortje tijdens de pauze.

CASTAGNETO Circa 4 1/2 uur te paard om de bossen van het natuurreservaat van Castelvecchio te doorkruizen. Als we geluk hebben kunnen we everzwijnen zien, die veel voorkomen in de bossen van Toscane. Bossen en open plekken, rechte paden en ruime onverharde wegen langs een parcours dat ook langs oude verlaten boerderijen gaat, ver van de bebouwde kom. Een excursie waarbij lange stukken in tölt gang mogelijk zijn; bijzonder mooi, vooral in de herfst wanneer de bladeren van de bomen fel gekleurd zijn! Deze tocht is van “gemiddelde moeilijkheidsgraad” en alleen geschikt voor personen met ervaring. De tocht wordt aangeboden van maart tot november. 

BORGATELLO Deze excursie wordt alleen aan ervaren ruiters aangeraden gezien de duur van 7 uur. In het begin gaat de tocht langs wijngaarden en wervelende heuvels met cipressen op te top. We rijden in tölt gang langs bossen en bergkloven; we komen langs een paar gehuchten en stijgen de hoogvlakte van Capiglia op. In Borgatello, een voorstadje van Colle Val d’Elsa, binden we de paarden vast en lunchen we in de trattoria "Il Calandrino”: Een lunch op basis van typische Toscaanse boerengerechten. Na de lunch gaan we terug naar de paarden en vervolgen we onze tocht richting de boerderij. Deze tocht kan alleen in de lente en herfst worden geboekt. Minimaal 4 personen. 

LIBBIANO De tocht naar Libbiano is de langste en wordt alleen aangeraden aan personen met ervaring. De tocht brengt ons dichter bij San Gimignano dan de voorgaande tochten. We rijden door wijngaarden, olijfboomgaarden, over onverharde wegen en weilanden om uiteindelijk Libbiano te bereiken, een oud klooster, gelegen op de Monte Castagno op 445 m. boven zeeniveau. Hier lunchen we bij Berta en Andrea, in hun kleine en gezellige agritoerisme. Op de terugweg doorkruizen we de bossen van het natuurreservaat van Castelvecchio en als we geluk hebben kunnen we everzwijnen of stekelvarkens zien, die veel voorkomen in de Toscaanse bossen. Bossen en open plekken, rechte paden en ruime onverharde wegen langs een parcours dat ook langs oude verlaten boerderijen gaat, ver van de bebouwde kom. Het is een excursie waarbij lange stukken in tölt gang kunnen worden gereden. Op een bepaald punt zien we de resten van de torens van Castelvecchio, een oude burcht die geheel verscholen in het bos ligt en die door de bewoners werd verlaten in de 14e eeuw. Deze tocht wordt alleen in de lente en herfst aangeboden. Minimaal 4 personen.

Wij adviseren de paardrijtochten te reserveren gelijktijdig met de reservering van uw kamer. Zo kunnen wij de beschikbaarheid van de paarden en de gids garanderen op de gevraagde dag of dagen.