Ridturer

 
pause «
  /  
»

Ridturerna kan kombineras helt enligt era önskemål och vi ger gärna förslag på ett upplägg med varierande turer. Hittar du inte turen som passar just dig kommer vi gärna med andra förslag, möjligheterna är många! Antalet timmar vid respektive tur avser tidsspannet från det att vi lämnar gården till det att vi kommer tillbaka.

VOLTRONA är vår kortaste tur på cirka 1 timme. Vi rider i de kulliga omgivningarna runt gården, genom vinodlingar och olivlundar och på stigar i svalkande skugga. Det här är turen för dig som vill komma ut i naturen och njuta av fantastiska vyer och landsbygdens rogivande stillhet i ett lugnt tempo. Turen lämpar sig såväl som för nybörjare som för mer erfarna ryttare och erbjuds från mars till november. Pris: € 25,00 per person.

SAN GIMIGNANO Turen varar cirka 2 timmar. Vi rider över ängar, genom skog och längs vinodlingar i det kuperade landskapet och på mjuka grusvägar som ringlar sig över kullarna.  Vi rider längs en ås med vidunderlig utsikt över det toskanska landskapet och med San Gimignanos torn som ståtligt tornar upp sig i bakgrunden. Under en och en annan uppfriskande galopp kommer vi så småningom tillbaka till gården. Den här turen lämpar sig för personer med någon tidigare erfarenhet av ridning och erbjuds från mars till november. Pris: € 40,00 per person.

CASTELVECCHIO Turen varar cirka 3 timmar inklusive kaffepaus. Vi rider gemon skogarna i Castelvecchios naturreservat och skymtar så småningom tornen på Castelvecchio; en medeltida by som övergavs under pestens härjningar och som numera är ett välkänt arkeologiskt säte. Till denna historiska plats kommer man bara till fots eller till häst och turen innebär en del klättring på stigar ner- och uppför en ravin för att komma till ruinerna. Väl uppe i den gamla byn som hade sin storhetstid på 1200-talet tar vi fikapaus och ni får en kortare guidning. Castelvecchio-turen har något mer kuperad terräng men är något utöver det vanliga, speciellt för den historieintresserade! Turen lämpar sig för personer med någon tidigare erfarenhet av ridning och erbjuds under vår och höst. Pris: € 60,00 per person inklusive kaffepaus.

SANTA LUCIA Turen varar cirka 3 timmar inklusive kaffepaus. Vi rider genom ett kuperat och kulligt landskap och vi töltar långa sträckor längs vinodlingar och på mjuka stigar. Delar av turen rids på Via Francigena, en pilgrimsled som sträcker sig från England till Rom. Vi stannar för kaffepaus och njuter av utsikten över Toscanas kullar. Vi passerar i utkanterna av det lilla samhället Santa Lucia, rider förbi en gammal kvarn och över en bäck där hästarna får en välförtjänt drickpaus. Från byn Montauto ser vi åter gården och sista biten hem bjuder på både tölt och galopp! Turen lämpar sig för personer med ridvana och erbjuds under vår och höst. Pris: € 60,00 per person inklusive kaffepaus.

CASTAGNETO Turen varar cirka 4½ timme och bjuder på varierad terräng; skogsstigar, grusvägar, mjuk ängsmark och en del klättring. Stora delar av turen går genom skogarna i Castelvecchios naturreservat, har vi tur kan vi få se skymten av ett vildsvin eller ett piggsvin! Vi rider förbi gamla övergivna gårdar långt från bebyggelse och trafikbrus. Vi skymtar tornen på Castelvecchio, en medeltidsby som övergavs under pestens härjningar och som numera är ett välkänt arkeologiskt säte. Turen rekommenderas under hösten då skogen bjuder på sprakande höstfärger! Turen lämpar sig för personer med ridvana och erbjuds under vår och höst. Pris: € 80,00 per person inklusive kaffepaus.

PICCHENA Heldagstur med lunch. Vi rider genom skog på mjuka stigar, landskapet öppnas och vi rider över fält. Vi rider i utkanten av den lilla byn Picchena varifrån vi med blandade gångarter tar oss på slingrande grusvägar fram till vårt mål bara några få kilometer från Castel San Gimignano, som på medeltiden spelade en viktig roll som San Gimignanos försvarsborg. Hästarna får en välförtjänt paus i en liten hage medan vi njuter av en typiskt toskansk lunch tillagad av råvaror från trakten. Över fält och genom vinodlingar tar vi oss hemåt och återigen bjuds vi på hänförande vyer.
Heldagsturen ”Picchena” passar erfarna ryttare och genomförs endast under vår och höst.

SANTA CROCE är vår längsta heldagstur och inkluderar enklare lunch med vinprovning. Turen för oss närmare San Gimignano än föregåender turer. Vi töltar i en mjuk dalgång för att så småningom ta oss upp på en ås med med 360 graders utsikt över landskapet. Vi stannar för en paus vid Pietrafitta, en av San Gimignanos störtsta och äldsta gårdar, vars olivträd ger oss skugga och svalka. Vi varvar mellan skritt, tölt och galopp på vita grusvägar för att så småningom nå dagens mål; Santa Croce, en vin och olivoljeproducerande agriturismo bara 500 meter från San Gimignanos murar. Efter en enkel lunch med avsmakning av gårdens viner och efter en “espresso“ sadlar vi hästarna för att på nytt bege oss hemåt. Genom vinodlingar, över fält och ängar når vi så småningom Voltrona innan skymningen. Heldagsturen ”Santa Croce” passar erfarna ryttare och genomförs endast under vår och höst.

Då ridturerna är populära föreslår vi att ni bokar turerna redan i samband med bokning av logi. Även gäster som inte bor på Voltrona är hjärtligt välkomna!