Weekprogramma

 
pause «
  /  
»

 

Van 3 april tot 1 juni en van 4 september tot 6 november 2014

Met dit programma bieden wij u een onvergetelijke week in het zadel van IJslandse paarden op het Toscaanse platteland.

Onze paarden, net als het ras in het algemeen, stralen zekerheid uit en werken goed samen met de eigen ruiter. De groepen zijn klein: een bewuste keuze, om voldoende aandacht aan elke ruiter te kunnen geven en een betere persoonlijke service te verlenen. Als u zelf al met een groep bestaand uit 6-8 personen bent en reserveert, dan krijgt u de tochten privé voor deze groep aangeboden. De Toscaanse heuvels zijn prachtig, maar wel vermoeiend voor de ruiters. Daarom raden wij aan u lichamelijk goed voor te bereiden. Voor het weekprogramma benadrukken wij dat de deelnemende ruiters moeten kunnen draven en galopperen. Verder is het handig als de ruiter de tölt gang al beheerst, de specialiteit van het IJslandse paard.

Onze weekprogramma’s lopen van donderdag tot donderdag, we zijn echter flexibel indien u voorkeur heeft voor andere aankomst- en/of vertrekdagen. Er kunnen ook tochten worden toegevoegd of achterwege gelaten worden zodat uw week volledig naar uw zin is ingedeeld.

Wanneer er binnen de groep mensen zijn die niet willen paardrijden, is er voor hen de mogelijkheid om wandelexcursies te plannen rond de boerderij of elke mogelijke culturele excursietocht waar Toscane bekend om staat. Wij adviseren u met plezier over de verschillende mogelijke activiteiten gedurende uw verblijf.

De duur van de afzonderlijke excursies is berekend vanaf de vertrektijd tot aankomsttijd bij de fattoria.

Donderdag dag 1:
Aankomst bij de boerderij en check-in. Om 19.00 ontmoeten we elkaar op het terras onder het genot van een aperitief, om de groep te leren kennen en het weekprogramma te presenteren. Om 20.00 wordt het diner geserveerd van 4 gangen, in de voormalige hooischuur waar nu het restaurant gesitueerd is.

Vrijdag dag 2:
Onbijt geserveerd vanaf 7.30 uur. Ochtend tocht
"San Gimignano", duur 2 uur. We rijden heuvel op en heuvel af door het typische Toscaanse landschap. De Torens van San Gimignano vormen de achtergrond. Onverharde paden, weilanden en bossen; het gaat om een parcours van wisselende moeilijkheidsgraad. Wanneer we naar de boerderij terugkeren, verplaatsen we ons over een heuvelrug en genieten we van het mooie panoramische uitzicht. Lunch op de boerderij op basis van Toscaanse specialiteiten gecombineerd met onze wijnen. In de middag raden wij een bezoek aan het Etruskische stadje Volterra aan (25 km) Beroemd vanwege de Etruskische resten, Romaanse en Middeleeuwse bouwwerken en de productie van albast. Als alternatief kunt u op de boerderij blijven en genieten van de rust en de stilte, of misschien een duik in het zwembad maken? Vrije keuze voor het diner.

Zaterdag dag 3:
Ontbijt geserveerd vanaf 07.30. Vrije dag zonder paardrijden.
Deze dag kunt u bijvoorbeeld gebruiken om de Renaissance stad Florence te bezoeken (55km) In Florence is zoveel moois te bekijken dat één dag misschien wel te weinig is: De Duomo, Uffizi museum, Ponte Vecchio, Piazzale Michelangelo en nog veel meer zoals de grote markt “San Lorenzo” waar elke dag lederwaren, kleding en schoenen te koop zijn. Vrije keuze voor het diner.

Zondag dag 4:
Ontbijt geserveerd vanaf 7.30 uur. De hele dag paardrijtocht.
“Borgatello”, duur 7 uur inclusief lunch. In het begint gaat de tocht langs wijngaarden en wervelende heuvels met cipressen op te top. We rijden in “tölt” gang langs bossen en bergkloven; we komen langs een paar gehuchten en stijgen de hoogvlakte van Capiglia op. In Borgatello, een voorstadje van Colle Val d’Elsa, binden we de paarden vast en lunchen we in de trattoria Il Calandrino, een maaltijd op basis van typische Toscaanse boerengerechten. Na de lunch gaan we terug naar de paarden en vervolgen we onze tocht richting de boerderij. Diner op de boerderij.

Maandag dag 5:
Ontbijt geserveerd vanaf 7.30 uur. Ochtend tocht.
"Santa Lucia", duur 3 uur.
De tocht gaat door wijngaarden en olijfboomgaarden rond boerderijen en onverharde wegen, valleien en heuvelruggen waar we in tölt gang overheen rijden. Tijdens de wandeling zullen we kleine gedeeltes over de Via Francigena gaan, een route die vroeger door duizenden pelgrims werd afgelegd tijdens hun reis van Engeland naar Rome. We zullen een kleine stop maken om een kop koffie te drinken in de natuur, genietend van het uitzicht. We rijden langs Santa Lucia, een klein gehucht bij San Gimignano; langs de weg, en voordat we terugkeren bij de boerderij komen we langs een oude molen en een kleine beek, waar we de paarden een kleine pauze geven om lekker iets te drinken na het harde werken. Lunch in de boerderij voor wie dat wenst. Vrije middag; wij raden deze dag een excursie naar het centrum van San Gimignano aan (5 km). San Gimignano staat bekend om de vele torens, 72 ten tijde van de Middeleeuwen, waarvan er nu nog 14 overeind staan. Daarom heeft de stad de bijnaam het “Manhattan van de Middeleeuwen” gekregen. Op het Piazza della Cisterna kunt u de lekkerste ijsjes van de wereld eten, en vanuit het fort bewondert u het betoverende uitzicht over het Toscaanse landschap. Diner op de boerderij.

Dinsdag dag 6:
Ontbijt geserveerd vanaf 07.30. Vrije dag zonder paardrijden. Wij raden u een bezoek aan Siena (45 km) aan op deze dag. Siena is een goed bewaard gebleven middeleeuwse stad binnen een ringmuur. Als u binnenkomt door een van de stadspoorten is het alsof u een reis terug in de tijd maakt: Het is alsof je voelt hoe het leven in die periode verliep en wat er toen plaatsvond. Siena staat ook bekend om de traditionele paardenrace, “Il Palio” die twee keer per jaar plaatsvindt op het wereldberoemde “Piazza del Campo”. En voor wie in de buurt van de boerderij wil blijven kunnen we een bezoek aan Certaldo (20 km) adviseren, de geboortestad van Boccacio, of aan Colla val d’Elsa (15 km), de “Stad van het kristal” met een goed bewaard gebleven historisch centrum. Vrije keuze voor het diner.

Woensdag dag 7:
Ontbijt geserveerd vanaf 07.30. De hele dag paardrijtocht.
“Libbiano” duur 9 uur inclusief lunch.
De tocht brengt ons dichter bij San Gimignano dan de voorgaande tochten. We rijden door wijngaarden, olijfboomgaarden, over onverharde wegen en weilanden om uiteindelijk Libbiano te bereiken, een oud klooster, gelegen op de Monte Castagno op 445 m. boven zeeniveau. Hier lunchen we bij Berta en Andrea, in hun kleine en gezellige agritoerisme. Op de terugweg doorkruizen we de bossen van het natuurreservaat van Castelvecchio en als we geluk hebben kunnen we everzwijnen of stekelvarkens zien, die veel voorkomen in de Toscaanse bossen. Bossen en open plekken, rechte paden en ruime onverharde wegen langs een parcours dat ook langs oude verlaten boerderijen gaat, ver van de bebouwde kom. Het is een excursie waarbij lange stukken in “tölt” gang kunnen worden gereden. Op een bepaald punt zien we de resten van de torens van Castelvecchio, een oude burcht die geheel verscholen in het bos ligt en die door de bewoners werd verlaten in de 14e eeuw. Diner op de boerderij.

Donderdag dag 8:
Ontbijt geserveerd vanaf 7.30 uur. Check-out voor 10.00 uur.


De prijs is inclusief:
7 nachten inclusief ontbijt
4 diners van 4 gangen inclusief wijn van Voltrona
1 lunch in Voltrona op basis van typische locale ger chte inclusief wijn
4 paardrijtochten volgens het programma
2 lunch pauzes inclusief wijn bij andere restaurants

Prijs per persoon in tweepersoonskamer: van € 685,00 tot 735,00
Prijs per persoon in driepersoonskamer (tweepersoonsbed + extra bed): van € 645,00 tot 695,00
Prijs per persoon in vierpersoonskamer (tweepersoonsbed + extra bedden): van € 615,00 tot € 665,00

Wij hopen u te mogen ontvangen!