Ridvecka på Fattoria Voltrona

 
pause «
  /  
»

Från den 31 mars till den 16 juni samt från den 1 september till den 3 november 2016

Vi är glada att kunna erbjuda våra ridveckor som genom åren har blivit mycket uppskattade! Vi hoppas att ni, precis som andra har gjort, får ta del av den oslagbara kombinationen;  islandshästar, boende på en levande vingård och ”la bella vita italiana”!

Våra hästar är säkra, lättöltade och lyhörda med den rätta framåtandan, det som krävs för att vara en fin turhäst. Våra grupper är små på max 8 personer, ett medvetet val för att kunna ge varje ryttare mer tid och personlig kontakt.

För att ridupplevelsen ska bli så minnesvärd som möjligt är det viktigt att man reser väl förberedd. Naturen och terrängen i Toscana är oerhört vacker men också kuperad och därmed fysiskt krävande för ryttaren. Vi förutsätter att du kan trava och galoppera, det är också bra om du vid något tillfälle ridit islandshäst och provat på tölt.

Veckoprogrammet bokas torsdag till torsdag, men vi är flexibla vid önskemål om andra ankomst- och avresedagar. Vill ni ha fler eller färre ridturer under veckan går det att ordna så att er ridvecka passar er på bästa sätt. Vi kan också hjälpa med transfer t.ex. till och från flygplatsen och om ni är en grupp på 6-8 personer kan vi hjälpa er att skräddarsy ett program helt efter era önskemål.

Är man ett sällskap där det finns personer som inte är intresserade av att rida finns det flera vandringsleder omkring gården, till närmaste golfbana är det endast 20 km och för den som är intresserad av vin bjuder området på både slott och gårdar där vinprovningar kan göras. Toscana har mycket mer att erbjuda än det som nämns i programmet och vi kommer gärna med tips och förslag!

Torsdag dag 1:
Ankomst till gården och incheckning. Vi träffas kl 19.00 för presentation av gruppen och veckans program. Därefter serveras ni en fyrarätters middag i det gamla torkningshuset som numera fungerar som gårdens restaurang eller ute på terrassen om vädret tillåter.

Fredag dag 2: Ridtur förmiddag ”San Gimignano”;  2 timmar.
Vi rider genom vinodlingar i det kuperade och kulliga landskapet som bär både uppför och nedför, med San Gimignanos tinnar och torn i bakgrunden. Ridning är blandad på mjuka grusvägar, över ängar och genom skog. Vi rider längs en ås med vidunderlig utsikt över det toscanska landskapet för att sedan åter komma hem till gården. Lunch på gården med smakprov av toscanska specialiteter ackompagnerat av Voltronas viner.
Varför inte en promenad till den lilla medeltida byn San Gimignano (5 km) under eftermiddagen? San Gimignano, även kallad ”Italiens Manhattan”, är känt för sina välbevarade torn som under sin storhetstid var 72 till antalet, idag finns endast 14 kvar. På torget Piazza della Cisterna kan ni avnjuta den flerfalt prisbelönta glassen och från fortet kan ni njuta av den vackra utsikten. Fritt middagsval.

Lördag dag 3: Fri dag utan ridning.
Varför inte viga denna dag åt renässansstaden Florens (55 km)? I Florens finns otroligt mycket att se och en dag innebär endast en glimt av denna storstad. Här finns; Il Doumo, konstgalleriet Uffizzierna, guldbron Ponte Vecchio, Michelangeloplatsen och mycket mer. Alla veckodagar är även den stora utemarknaden vid San Lorenzokyrkan öppen där man kan köpa fina lädervaror, kläder och skor. Om ni inte vill åka långt kan en av de små byarna Colle Val d’Elsa, Casole d’Elsa eller Certaldo vara väl värda ett besök eller varför inte en promenad till Castelvecchio; en ruinstad som övergavs under pestens härjningar och som tack vara sitt isolerade läge fortfarande är förvånansvärt intakt efter att ha varit övergiven i över 600 år. Fritt middagsval.

Söndag dag 4: Heldagstur “Bibbiano” inklusive lunch på restaurang.
Vi rider genom skog på mjuka stigar, landskapet blir öppnare och vi rider över fält. Vi rider bitvis på Via Francigena och med blandade gångarter tar vi oss på slingrande grus- och gräsvägar fram till vårt mål, det lilla samhäller Bibbiano, hela tiden med vyn över San Gimignano i bakgrunden. Hästarna får en välförtjänt paus medan vi njuter av lunchen tillagad av råvaror från trakten. Över fält och genom vinodlingar tar vi oss hemåt och återigen bjuds vi på nya storslagna vyer. Middag på gården.

Måndag dag 5: Ridtur förmiddag ”Santa Lucia”; 3 timmar.
Vi rider genom ett kuperat och kulligt landskap och vi töltar långa sträckor längs vinodlingar och på grusvägar. Delar av turen rids på Via Francigena, en pilgrimsled som sträcker sig från England till Rom. Vi stannar för kaffepaus och njuter av utsikten över San Gimignanos kullar. Vi passerar det lilla samhället Santa Lucia, rider förbi en gammal kvarn och över en bäck där hästarna får en välförtjänt drickpaus. Vi är hemma vid lunchtid och för de som önskar kan lunch beställas på gården.
Under eftermiddagen rekommenderar vi besök i den välbevarade etruskstaden Volterra (25 km) som är känd för sin alabaster, missa inte den romerska amfiteatern som anlades på 100-talet f.Kr och byns etruskmuseum. För dig som är intresserad av geologi är Larderello med sin vulkaniska natur och sina geysrar strax utanför Volterra ett måste! Alternativt stannar ni på gården och bara njuter av lugnet och tystnaden eller varför inte av ett svalkande dopp i poolen eller i den lilla dammen? Middag på gården.

Tisdag dag 6: Fri dag utan ridning.
Vi föreslår ett besök i Siena (45 km) denna dag. Siena är en av Italiens bäst bevarade intakta medeltidsstäder med sin ringmur. Att vandra in genom en av stadsportarna är som att färdas tillbaka i tiden, man kan nästan känna historiens vingslag och vad som utspelade sig under denna epok. Siena är också känt för hästloppet Il Palio som går av stapeln två gånger om året på det vackra torget Piazza Il Campo. För er som inte vill åka långt kan vi rekommendera ett besök på marknaden i Poggibonsi (15 km) där ni kan hitta allt från kläder till mat och verkligen uppleva den italienska atmosfären! Fritt middagsval.

Onsdag dag 7: Heldagstur “Santa Croce” inklusive lätt lunch och vinprovning.
Den här turen för oss närmare San Gimignano än föregåender turer. Vi töltar i en mjuk dalgång för att så småningom ta oss upp på en ås med med 360 graders utsikt över landskapet. Vi stannar för en paus vid Pietrafitta, en av San Gimignanos störtsta och äldsta gårdar, vars olivträd ger oss skugga och svalka. Vi varvar mellan skritt, tölt och galopp på vita grusvägar för att så småningom nå dagens mål; Santa Croce, en vin och olivoljeproducerande agriturismo bara 500 meter från San Gimignanos murar. Efter en enkel lunch med avsmakning av gårdens viner och efter en “espresso“ sadlar vi hästarna för att på nytt bege oss hemåt. Genom vinodlingar, över fält och ängar når vi så småningom gården innan skymningen.   
Middag på gården.

Torsdag dag 8: Njut av ridveckans sista frukost i lugn och ro, därefter utcheckning.

I veckopaketet ingår:
7 nätter med frukost
4 st fyrarätters middagar inkl. vin på Voltrona
1 lunch på Voltrona med toscanska specialiteter och gårdens viner
4 ridturer enligt program
2 luncher inkl. vin på restaurang under heldagsturerna

Pris per person i dubbelrum: från 725,00 till  € 745,00
Pris per person i trebäddsrum (dubbelsäng + extra säng):               
från € 670,00 till € 700,00
Pris per person i fyrbäddsrum (dubbelsäng + extra sängar):              
från € 640,00 till € 675,00
Enkelrum och balkongrum på förfrågan.

Med förhoppning om att vi ses!